Habsburg Communication in the Dutch Revolt
Titel
Habsburg Communication in the Dutch Revolt
Prijs
€ 43,95
ISBN
9789089644138
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
236
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
19 x 25 cm

Monica Stensland

Habsburg Communication in the Dutch Revolt

Lange tijd hadden historici vooral aandacht voor de rebellen in de Nederlandse Opstand (Tachtigjarige Oorlog), voor hun politieke ideeën en de media door middel waarvan deze werden geuit. Habsburg Communication in the Dutch Revolt richt zich echter op de andere kant van het verhaal. Hoe dachten het Habsburgse regime en zijn lokale aanhangers over het conflict en hoe reageerden zij op de beschuldigingen van de opstandelingen?

De auteur heeft een verscheidenheid aan mondelinge en schriftelijke media onderzocht om te ontdekken hoe het regime van verschillende communicatiekanalen gebruikmaakte. Daarnaast is de reactie van gewone mensen op het conflict en op de tegenstrijdige berichtgeving in de publieke sfeer bekeken.

Het resultaat is een studie die nieuw en verrassend licht werpt op de communicatie en meningsvorming door het Habsburgse regime. Bovendien biedt het ons een vernieuwende blik op de propaganda van rebellenzijde.
Vanaf 1 november 2022 verhuizen wij ons Britse distributiecentrum. Voor boeken die besteld worden vanuit regio's buiten Nederland, België en Noord-Amerika is onze webshop tijdelijk niet beschikbaar. Neem om vanuit deze regio's een bestelling te plaatsen contact op met amsterdam.csd@wiley.com of bel naar +44 (0)1243 843291 (open 8.00-17:15 uur).
+
Bestellingen uit Noord-Amerika External Link
Auteur

Monica Stensland

Monica Stensland werkte als postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en is momenteel verbonden aan de Noorse ambassade in Malawi.