Measurement-Driven Simulation of Complex Engineering Systems
Titel
Measurement-Driven Simulation of Complex Engineering Systems
Prijs
€ 32,95
ISBN
9789056295004
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
150
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Contents - 6 1. Introduction - 10 2. Complex Systems - 16 3. Application - 26 4. Modeling Methodology - 46 5. Calibration of the Traffic Model - 62 6. Modeling of Dedicated Short Range Communication - 78 7. An Architecture for a Virtual Traffic Laboratory - 96 8. Discussion - 106 9.. Conclusion - 112 Epilogue - 118 Summary - 120 Samenvatting - 124 Bibliography - 128 Author’s publications - 138 Project’s deliverables - 144 Acknowledgments - 150

Measurement-Driven Simulation of Complex Engineering Systems

In westerse landen zorgt de snelle toename van het verkeer rond economische centra voor steeds grotere problemen. Rekeningrijden is een maatregel die deze toename kan afremmen. Measurement-Driven Simulation of Complex Engineering Systems is een uitgebreid onderzoek naar systemen voor rekeningrijden uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze combinatie van praktijk- en simulatieonderzoek droeg in belangrijke mate bij aan het verbeteren van de betrouwbaarheid van commerciële systemen voor rekeningrijden.

Rekeningrijden, met andere woorden betalen voor het werkelijke gebruik van de weg, is al toegepast op verschillende plekken in de wereld. Het dwingt mensen om op zoek te gaan naar alternatieven voor hun reis met de auto. Een effectieve maatregel beinvloedt het gedrag van mensen, met de daarbij behorende sociale gevolgen, wat de emotionele discussies binnen de politiek kan verklaren. Met de sociale gevolgen in het achterhoofd, hoort het bij de publieke verantwoordelijkheid van de academische gemeenschap om de ontwikkelingen binnen een project als `Rekening Rijden’ kritisch te volgen.