The Popular Policeman and Other Cases
Titel
The Popular Policeman and Other Cases
Subtitel
Psychological Perspectives on Legal Evidence
Prijs
€ 43,95
ISBN
9789053567630
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
288
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
16 x 24 cm

Recensies en Artikelen

“This book is a most welcome addition to the literature on law and psychology. The work of two distinguished psychologists, it is authoritative, insightful, concrete, and eminently readable.” William Twining, Professor of Jurisprudence, University College, London|“The Popular Policeman and Other Cases is a rare find: a book that is both good science and a good read.” John Monahan, Professor of Law, University of Virginia|“Wagenaar and Crombag display eloquence as writers, and their flair for narrative combined with faithfulness to science makes this book a remarkable work on psychology and law.” Elizabeth Loftus, Past President, American Psychological Society

Willem Albert Wagenaar, Hans Crombag

The Popular Policeman and Other Cases

Psychological Perspectives on Legal Evidence

Psychologisch onderzoek is voor de rechter niet altijd gemakkelijk toe te passen binnen de context van een strafrechtelijk of civiel geding. Inzichten in de werking van het geheugen, het gedrag, logisch denkvermogen en het nemen van beslissingen kunnen uitkomst bieden als er sprake is van valse voorwendselen, fraude, diefstal of zelfs moord, maar vaak is daar wel de toelichting van een deskundige voor nodig.

Op onderhoudende en toegankelijke wijze beschrijven rechtspsychologen Willem Albert Wagenaar en Hans Crombag tot in detail vijftien representatieve zaken uit de Nederlandse rechtspraak, hun rol daarin als deskundige, en hoe het afliep. Naast de betrouwbaarheid van ooggetuigenverklaringen en bekentenissen is er aandacht voor de psychologische aspecten van minder gangbare onderwerpen zoals illegaal gokken, verwarrende consumentenvoorlichting en seksuele intimidatie.

The Popular Policeman and Other Cases vult een belangrijke lacune in de bestaande literatuur over de psychologie in de rechtszaal. Niet eerder werd er buiten de Verenigde Staten in één boek zo uitgebreid en gedetailleerd aandacht besteed aan zoveel uiteenlopende zaken. Het boek is in eerste instantie geschreven voor het hoger onderwijs, maar ook buiten de collegezaal zal dit boek op de nodige belangstelling kunnen rekenen.
Vanaf 1 november 2022 verhuizen wij ons Britse distributiecentrum. Voor boeken die besteld worden vanuit regio's buiten Nederland, België en Noord-Amerika is onze webshop tijdelijk niet beschikbaar. Neem om vanuit deze regio's een bestelling te plaatsen contact op met amsterdam.csd@wiley.com of bel naar +44 (0)1243 843291 (open 8.00-17:15 uur).
+
Bestellingen uit Noord-Amerika External Link
Auteurs

Willem Albert Wagenaar

Willem Albert Wagenaar is in Utrecht universiteitshoogleraar, en in Leiden hoogleraar Psychologie en recht, en tevens voormalig Rector Magnificus. Hij trad op als deskundige in de rechtszaak van John Demjanjuk in Jeruzalem.

Hans Crombag

Hans Crombag is emeritus hoogleraar psychologie en recht van de universiteiten Antwerpen, Leiden en Maastricht.