Academische vaardigheden voor interdisciplinaire studies
Titel
Academische vaardigheden voor interdisciplinaire studies
Subtitel
Vierde, herziene druk
Prijs
€ 16,99
ISBN
9789048544523
Uitvoering
eBook PDF (Adobe DRM)
Aantal pagina's
184
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Ook beschikbaar als
Paperback - € 19,99
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Dankwoord Introductie Deel 1 Oriënteren en lezen Hoofdstuk 1 Voorbereidend lezen en zoeken Hoofdstuk 2 Essentie uit kennis halen en deze ordenen Hoofdstuk 3 Grondig en kritisch bestuderen Deel 2 Meetbaar maken van het onderzoek Hoofdstuk 4 Van onderwerp tot vraag Hoofdstuk 5 Een goede vraagstelling Hoofdstuk 6 Toetsbaar maken van je concept Hoofdstuk 7 Het maken van een onderzoeksinstrument Deel 3 Uitvoeren en vastleggen Hoofdstuk 8 de onderzoekspraktijk Hoofdstuk 9 De structuur van je artikel Hoofdstuk 10 Het afronden van je artikel: wetenschappelijke schrijfstijl, een titel en een abstract Hoofdstuk 11 Bronvermelding en literatuurlijst Deel 4 Reflecteren en communiceren Hoofdstuk 12 Het voorkomen van fraude en plagiaat Hoofdstuk 13 Samenwerken, feedback en peer-review Hoofdstuk 14 Presenteren Appendix A Voorbeeldverslag literatuurverslag B Voorbeeldverslag onderzoeksartikel Register

Academische vaardigheden voor interdisciplinaire studies

Vierde, herziene druk

Waarvoor dient een theoretisch kader? Hoe geef je een grafiek goed weer? Waar moet je aan denken bij een presentatie?

Als interdisciplinaire student duik je in de theorieën en onderzoeksmethoden van uiteenlopende disciplines. Academische vaardigheden zijn de gereedschappen die je tijdens en na je universitaire studie kunt inzetten om kennis op te nemen, te ontwikkelen, te integreren en ter discussie te stellen. Dit handboek biedt concrete instructies, tips en voorbeelden om studenten tijdens hun studie en daarna te ondersteunen bij het ontwikkelen van die vaardigheden.

Aangezien onderzoek centraal staat in academische vorming, dient de empirische cyclus als rode draad van het boek om onder andere de volgende vaardigheden te bespreken:
-Zoeken, kritisch lezen en ontleden van wetenschappelijke teksten
-Onderzoeksvraag opstellen
-Concepten kwalitatief of kwantitatief meetbaar makenr
-Ordenen van literatuur en data
-Analyseren en opstellen van een argumentatie
-Wetenschappelijk schrijven
-Samenwerken
-Reflecteren
-Presenteren
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Koen van der Gaast

Koen van der Gaast heeft drie jaar gewerkt als docent bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies bij de bacheloropleiding Future Planet Studies, waar hij onder andere academische vaardigheden doceerde. Inmiddels is hij als promovendus verbonden aan de WUR (Wageningen University & Research), en Aeres Hogeschool Almere.

Laura Koenders

Laura Koenders, PhD, werkt bij de Bacheloropleiding Psychobiologie aan de UvA. Hier doceert zij academische vaardigheden en verschillende vakken op het gebied van (neuro)psychologie, neuroanatomie en onderzoeksvaardigheden.

Ger Post

Ger Post was vijf jaar werkzaam bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies waar hij onder andere academische vaardigheden doceerde aan de bacheloropleiding Bèta-gamma. Hij is inmiddels werkzaam als onderwijsontwikkelaar bij de School of Biomedical Sciences van The University of Melbourne.

Gerelateerde boeken