Vers van de pers: Elementaire Deeltje - Informatie 14 juli 2014

“Geweldig verhelderend.” – Steven Poole,  The Guardian
 
Elementaire Deeltjes, de serie boekjes van Amsterdam University Press (AUP), maakt kennis toegankelijk voor een breed publiek. Elementaire Deeltjes is dé manier om snel alles te weten te komen over de onderwerpen die je interesseren. Experts nemen je mee op een ontdekkingsreis waarbij elk thema in de meest beknopte vorm volledig uitgediept wordt. Een serie handige en handzame boekjes, met altijd het antwoord op de vraag: ‘Hoe zit dat nou eigenlijk?’
 
Elementaire Deeltje - Informatie
Van alle kanten komt informatie op ons af, via televisie, radio, boeken en natuurlijk het internet. Maar wat is dat eigenlijk informatie? Luciano Floridi geeft helder uitleg aan de betekenis van informatie in wetenschap en samenleving, van DNA tot mobiele telefoons en internet. Hij gaat in op kwesties als privacy, wie toegang heeft tot informatie en bespreekt de overdosis aan informatie die we niet meer lijken te kunnen verwerken.
 
Luciano Floridi is als hoogleraar filosofie verbonden aan de universiteit van Hertfordshire en aan de universiteit van Oxford.

Download Hoofdstuk 1

9789089646927-cover-HR