"VVD, pas op voor deze liberaal" - 15 dec 2014

logoRobin Fransman is een echte liberaal. Maar wel één die met macro-economische logica pleit voor meer belasting op vermogen én hogere lonen. Met zijn provocerende boek ‘Sparen is geen deugd’ legt hij bloot wat er mis is met onze economie. Rechts moet gaan kiezen. - door Jan-Hein Strop

Robin Fransman is oud-bankenlobbyist, voormalig beleggingsanalist, ex-financieel toezichthouder, politicoloog, columnist voor FTM énliberaal. Wie hem volgt, weet dat deze man een missie heeft. Een Jip en Janneke-missie, met als wapens onder meer duplo, boterkoek en een flinke portie overtuigingskracht. Daarmee doet Fransman een interessante poging om de wisselwerking tussen overheidsbeleid en macro-economie voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Daarvoor vindt hij in toenemende mate een luisterend oor. Zijn boekje Sparen is geen deugd werd onlangs tijdens een vrolijke bijeenkomst in ontvangst genomen door een geamuseerde Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Die maakte kennis met het door de auteur gemunte ‘Fransman-effect’, hetgeen overigens niet de verwondering is die achterblijft na lezing van zijn epistel. 

 

Lees verder op FTM.NL