RTL Z Interview met Robin Fransman: Waarom we moeten stoppen met sparen.

9789089647276_COVER_HR_Voorplaat

We sparen te veel. Dat stelt financieel commentator Robin Fransman in zijn boek 'Sparen is geen deugd'. Onze spaardrang zorgt voor een 'doom loop': een gevaarlijke vicieuze cirkel die leidt tot minder uitgaven en minder economische groei. Bovendien verwaarlozen we jongere generaties. Gezinnen betalen onevenredig veel belasting in vergelijking met ouderen, aldus Fransman. Fransman zijn advies is: sla uw spaarvarken kapot en stop het geld in een huis, zonnepanelen of een boot. Én krijg meer kinderen. Maar waarom? Robin Fransman legt het uit in een interview met RTLZ.

Bekijk de volledige uitzending

 

 Over Sparen is geen deugd

"Robin Fransman is een aanwinst voor het publieke debat en deinst er niet voor terug om zijn mening te geven over loonmatiging, de eurocrisis of andere grote vragen. In dit boek bindt hij de strijd aan met onze obsessie met sparen." — Robert Went, econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

"Robin Fransman zet je op zijn minst aan het denken met zijn scherpe en prikkelende analyse van de schuldencrisis. En hij heeft oplossingen voor Nederland. Vlot geschreven ook."— Lex Hoogduin, hoogleraar economie en voormalig bestuurslid van De Nederlandsche Bank.