Bas ter Weel in ESB over Waarom Piketty lezen? - 27 okt '14

Kapitaal, meer kapitaal en nog meer kapitaal

Woensdag 29 oktober as. wordt een boek gepresenteerd over waarom u het boek Capital 9789089648402_COVER_Voorplaatin the Twenty-First Century van Thomas Piketty zou moeten lezen. WRR-econoom Robert Went is gevraagd om te inventariseren hoe er in Nederland (en in het buitenland) door economen, journalisten en andere “pundits” wordt gedacht over dit boek en over het aanzwengelen van het debat over het belasten van vermogenswinsten of vermogens zelf. Het is een veelzijdige bundeling bijdrages geworden (met 49 korte stukjes) die het hele boek van Piketty bestrijken en van lof en commentaar voorzien. Lees verder 

 

Presentatie in De Balie

Dit programma is uitverkocht. Een uur voor aanvang opent een wachtlijst aan de kassa voor niet-opgehaalde reserveringen. Livestreamvanaf ca. 20:00 uur via live.debalie.nl. 

Op deze avond geven economen en journalisten hun reflectie op Capital en leggen zij uit waarom Piketty gelezen moet worden. Tevens vindt de presentatie plaats van het boek Waarom Piketty lezen?, dat is samengesteld door Robert Went.

 
Met: Bas Jacobs (Hoogleraar economie en overheidsfinanciën), Sheila Sitalsing (columnist bij de Volkskrant), Bas ter Weel (onderdirecteur Centraal Planbureau en hoogleraar economie aan de Universiteit Maastricht), Hella Hueck (journalist en presentatrice RTL Nieuws en RTL Z), Martin Visser (journalist en econoom), Maarten Schinkel (economisch commentator van het NRC Handelsblad), Esther Bijlo (redacteur economie Trouw), Hans Stegeman (econoom, hoofd internationaal onderzoek bij Rabobank) en Robert Went (econoom WRR). Esther van Rijswijk modereert het programma.