Hoe gaat het op school?
Anousha Nzume
Kleur, klasse en kansenongelijkheid in het onderwijs
Hoe gaat het op school?
€ 17,99
ISBN:
9789463726504
Verschijningsdatum:
30-10-2018
Leverbaar:
Verwacht
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
160
Auteur:
Anousha Nzume
Hoe gaat het op school?
Na de bestseller Hallo witte mensen komt Anousha Nzume met een tweede boek over een belangrijk maatschappelijk thema: kleur, klasse en kansenongelijkheid in het onderwijs. In hoeverre krijgen alle kinderen in Nederland dezelfde kansen in het huidige onderwijssysteem?

In dit boek onderzoekt Anousha Nzume op haar unieke, informatieve en gevatte wijze welke rol culturele aannames spelen wanneer er wordt gesproken over taalachterstand versus meertaligheid; waarom zoveel kinderen van kleur, ook de derde generatie, te maken krijgen met onder-advisering. Want hoe kan het dat in de Randstad 70% van de kinderen met een migratieachtergrond naar het vmbo gaat, maar rond de 73% van de witte kinderen naar havo/vwo?

Net als in Hallo witte mensen gaat Nzume op zoek naar antwoorden bij professionals, bij wetenschappers en ervaringsdeskundigen uit het veld. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen als leerling van kleur, en als moeder van schoolgaande kinderen van kleur beschrijft zij hoe ongelijkheid in het onderwijs aan de orde van de dag is. Hoe gaat het op school? is een noodzakelijk boek voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs en voor ouders die wegwijs proberen te worden in de zoektocht naar de juiste school voor hun kind.