Bloemlezen
Jonneke Bekkenkamp
Wat schrijvers zeggen met bloemen
€ 14,99
ISBN:
9789462988507
Verschijningsdatum:
29-01-2018
Leverbaar:
Nog niet leverbaar
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
112
Auteur:
Jonneke Bekkenkamp
Bloemlezen
Bloemlezen is tekst plukken uit de werken van schrijvers. De bloem in bloemlezen staat voor het beste dat geschreven is over een bepaald onderwerp. Volgens de bloemlezer. De bloemen in deze bloemlezing staan letterlijk voor bloemen, bloemen in de literatuur.

Bloemen kun je zien, ruiken, proeven en voelen, maar ze spreken niet. Niet hoorbaar althans. Toch spreken ze, bij wijze van spreken. Bloemen figureren in gedichten en verhalen. Als vorm van sublieme fictie bieden sprekende bloemen woorden voor wat we niet kunnen uitdrukken. Bloemen zeggen iets over het leven wat woorden niet kunnen zeggen, maar waar schrijvers en dichters dan toch woorden voor zoeken.

In dit geschenkboek koos bloemlezer Jonneke Bekkenkamp voor zes moderne klassiekers. Afkomstig uit, en spelend in, verschillende tijden en plaatsen. De bloemdichtheid en bloemdiversiteit varieert van vrijwel nihil tot ver boven gemiddeld. Wat deze zes boeken gemeen hebben is dat het veelgelezen boeken zijn. Tot op de dag van vandaag worden ze bewerkt tot musicals, films, opera’s en toneelstukken. In hun verschillen bieden ze een waaier van levensvisies.

De zes werken waaruit Jonneke bloemleest:
œ De Dame met de Camelia’s (Alexandre Dumas)
œ Mevrouw Dalloway (Virginia Woolf)
œ Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran (Eric Emmanuel Schmit)
œ De kleur paars (Alice Walker)
œ Tulpenkoorts (Deborah Moggach)
œ De verborgen taal van bloemen (Vanessa Diffenbaugh)