Megafoonpolitiek
Kaj Leers
Hoe politieke partijen ons proberen te manipuleren
Megafoonpolitiek
€ 17,99
ISBN:
9789462988361
Verschijningsdatum:
22-02-2018
Leverbaar:
Nog niet leverbaar
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
200
Auteur:
Kaj Leers
Megafoonpolitiek
Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ook ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land.

Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn. Framing en andere specifieke vormen van communicatie kunnen leiden tot een bepaalde weergave van de realiteit die uiteindelijk de betrokken politici zelf gijzelt.

In Megafoonpolitiek krijgt de lezer een verhelderend kijkje achter de schermen en ontdekt welke strategieën de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten bedenken. Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich uiteindelijk ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.