Luilekkerland
Onno Kleyn, Charlotte Kleyn
400 jaar koken in Nederland
Luilekkerland
€ 24,99
ISBN:
9789462987395
Verschijningsdatum:
05-10-2018
Leverbaar:
Verwacht
Uitvoering:
Hardback
Aantal paginas:
288
Auteur:
Onno Kleyn, Charlotte Kleyn
Luilekkerland
Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema’s als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd. Met curieuze details, smakelijke weetjes en meer dan zestig recepten uit kookboeken van 1580 tot en met 1980 gaat Luilekkerland snoepend door de Hollandse keuken van weleer.

Oh dit is zo’n heerlijk boek waar ik mezelf helemaal in kan verliezen. Alles, ja álles wat ik weten wil staat er gewoon in. En met een goede dosis humor beschreven, kom daar maar eens om.
- Yvette van Boven

Mijn kennis wordt flink aangevuld met meeslepende verhalen en uitdagende recepten. Een prachtig historiek zwart op wit door Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte.
- Robert Kranenborg

Luilekkerland is zo’n overweldigend, inspirerend en rijk werk: ik ben gewoon jaloers. Een boek om te koesteren!
- Ronald Giphart