De geboorte van een dromenwever
Ngugi Wa Thiong'o
De geboorte van een dromenwever
€ 19,99
ISBN:
9789462987074
Verschijningsdatum:
18-10-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
240
Auteur:
Ngugi Wa Thiong'o
De geboorte van een dromenwever
Een ontroerend en bijzonder relaas van het creatief ontwaken van een jonge schrijver: de Keniaanse Ngugi wa Thiong™'o. In De geboorte van een dromenwever vertelt Thiong™'o over zijn studententijd op de campus van Makarere Universiteit in Kampala, Oeganda begin jaren zestig. De plek waar hij zijn stem vond als dramaturg, journalist en romanschrijver in de hoogtijdagen van de onafhankelijkheidsstrijd van Oeganda, maar ook van Kenia, Tanzania en Congo.

James Ngugi zoals hij toen bekend was, wordt achtervolgd door de gewelddadige periode in zijn geboorteland Kenia: tijdens de Mau Mau-opstanden, de antikoloniale vrijheidsstrijd een decennium eerder, verloor hij veel vrienden en familieleden. Hij groeide op in een polyamoreus gezin: Ngugi was het vijfde kind van zijn vaders derde vrouw. Toen zijn moeder zijn vader verliet werden al haar kinderen verbannen.

In het leven van Ngugi spelen de terreur van het Engelse kolonialisme, de pijn van de onafhankelijkheidsstrijd, de tragedie van despotisme in onafhankelijk Afrika, een ontworteld leven in ballingschap en de hoogte van de literaire roem een grote rol.

Dit ontroerende en meeslepende verhaal beschrijft de geboorte van een van de belangrijkste levende schrijvers en het einde van een van de meest gewelddadige periodes in de recente wereldgeschiedenis.