Complexiteit
John Holland
Complexiteit
€ 9,99
ISBN:
9789462984837
Verschijningsdatum:
25-09-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
116
Auteur:
John Holland
Serie:
Complexiteit
Stephen Hawking zei ooit: "Complexiteit is de wetenschap van de 21ste eeuw." Die uitspraak illustreert het belang van dit begrip goed. Of het nu gaat over het internet of over marktregulatie, over het klimaat of over epidemieën, over verkeersinfarcten of over het weer: ze kunnen allemaal worden omschreven als een complex systeem, waarin een veelvoud aan componenten op elkaar inwerkt, binnen en tussen diverse niveaus. Complexe systemen vereisen een eigen benadering, met eigen concepten en theorieën.

In dit Elementaire Deeltje neemt een van de grootste namen op dit gebied, John H. Holland, de belangrijkste begrippen en achtergronden van complexiteit onder de loep.

Wat deze overkoepelende kijk op complexiteit aantrekkelijk maakt is dat ze van toepassing is op uiteenlopende gebieden, zoals de natuurwetenschappen, de informatica en de sociale wetenschappen. Een prachtige compacte introductie in een nieuwe wetenschappelijke kijk op de werkelijkheid! - Sander Bais, emeritus hoogleraar Theoretische Natuurkunde en auteur van o.a. De sublieme eenvoud van relativiteit en Natuurwetten