Computerpioniers
Bas van Vlijmen, Gerard Alberts
Het begin van het computertijdperk in Nederland
Computerpioniers
€ 22,95
ISBN:
9789462983786
Verschijningsdatum:
20-02-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
328
Auteur:
Bas van Vlijmen, Gerard Alberts
Ook verkrijgbaar als:
Computerpioniers
Midzomer 1952 trad Nederland het digitale tijdperk binnen met de feestelijke presentatie van de ARRA, de Automatische Relais Rekenmachine Amsterdam. De verandering was ingrijpend. Niet omdat die ene machine nou zoveel uitrichtte “ de arra heeft het na die dag nooit meer gedaan “, maar omdat er iets nieuws denkbaar werd.

De Nederlandse samenleving maakte in de jaren vijftig niet rechtstreeks kennis met computers. Er waren slechts een paar machines en heel weinig mensen hadden er toegang toe. Voor alle anderen verliep de kennismaking via de krant. Toch hadden de Ÿmoderne rekenmachinesŒ grote betekenis. Het culturele effect ging voor de machine uit.

Dit boek gaat over de rekenaars en rekenaarsters, over de bouwers en de gebruikers van rekenautomaten. Het vertelt het verhaal van de ŸKlapclubŒ, waar wetenschappers en ingenieurs in Ÿedele wedijverŒ experimenteerden met analoge en digitale apparaten. Het gaat over de Nederlandse samenleving, die deze mensen tot pioniers maakte en over de pioniers die voorgingen in de digitale cultuur.

Bekijk hier het filmpje 'De ARRA herinnerd': Een baanbrekende Nederlandse Computer: