Begrijp jij het Midden-Oosten nog?
Hans Luiten, Sven de Graaf
Begrijp jij het Midden-Oosten nog?
€ 19,95
ISBN:
9789462982406
Verschijningsdatum:
07-06-2016
Leverbaar:
Direct
Druk:
5e druk
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
224
Auteur:
Hans Luiten, Sven de Graaf
Begrijp jij het Midden-Oosten nog?
Bijna vier jaar na het begin van de Arabische lente is het Midden-Oosten grotendeels veranderd in een conflictzone waar landen elkaar bestrijden, burgeroorlogen uitgevochten worden en de Islamitische Staat (IS) de chaos heeft aangegrepen om een moorddadig bewind in te stellen. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of het Midden Oosten is in het nieuws.

Op heldere en begrijpelijke wijze ontrafelen Hans Luiten en Sven de Graaf stap voor stap het labyrint dat het Midden- Oosten tegenwoordig vormt. Ze zijn er wonderwel in geslaagd om aan de hand van hun eigen persoonlijke ervaringen en door middel van doorwrochte historische analyses de lezer wegwijs te maken in de dynamiek van het huidige Midden-Oosten.

De auteurs beginnen hun verhaal met de val van het Osmaanse rijk en de verdeling van het Midden-Oosten tussen Groot-Brittannië en Frankrijk na de Eerste Wereldoorlog. Ook geven zij een verklaring voor de opkomst van het islamitische fundamentalisme en het ontstaan van radicale bewegingen zoals IS. Verder analyseren zij de vele sociale, economische en religieuze verschillen die het Midden-Oosten zo kenmerken. Na het lezen van dit boek ben je veel beter in staat om de berichtgeving over dit gebied te begrijpen.

Bekijk hier de presentatie van het boek terug. Vanaf de 18e minuut de fantastische lezing door Hans Luiten:

Boekpresentatie: Begrijp jij het Midden-Oosten nog? from Pakhuis de Zwijger on Vimeo.