Waarom we werken
Barry Schwartz
Waarom we werken
€ 14,95
ISBN:
9789462982000
Verschijningsdatum:
03-05-2016
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Hardback
Aantal paginas:
140
Auteur:
Barry Schwartz
Serie:
Waarom we werken
We weten niet beter of geld is de belangrijkste reden waarom we werken. We hebben het grootste deel van de infrastructuur van onze maatschappij zelfs naar dit geloof ingericht. Waarom zijn dan zoveel mensen, ondanks een gezonde financiële compensatie, ontevreden met hun werk? En waarom zijn er zoveel mensen die in ‘ondergeschikte’ baantjes een enorme voldoening vinden?

Schwartz gaat na waarom mensen geloven dat het doel van werken geld verdienen is, en hoe we zijn gaan denken dat meer loon tot beter werk leidt. Hierdoor is onze maatschappij verward en ongelukkig geworden. Op deze gedachten is een gevaarlijk en ondoordacht systeem gebouwd.

Aan de hand van fascinerende onderzoeken en meeslepende anekdotes ontkracht dit boek een aantal mythes. Schwartz neemt ons mee naar ziekenhuizen en haarsalons, naar autofabrieken en bestuurskamers, en hij laat ons werknemers van alle rangen en standen zien, alsook de trends en ontwikkelingen die tot arbeidsvreugde leiden. Uiteindelijk bewijst Schwartz dat het weinig zin heeft onze essentiële drijfveren om goed werk te verrichten met geld te stimuleren. De oorzaak van slecht werk is vaak juist de poging om die stimulans wél te geven.

Waarom werken we? De vraag lijkt zo simpel. Maar Barry Schwartz laat zien dat het antwoord verrassend, complex en urgent is.

Bekijk hier de TED Talk door Barry Schwartz.