The Art of Audit
Roel Janssen
Eight remarkable government auditors on stage
The Art of Audit
€ 19,95
ISBN:
9789462980914
Verschijningsdatum:
29-05-2015
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Hardback
Aantal paginas:
104
Auteur:
Roel Janssen
The Art of Audit
Acht (voormalige) hoofden van rekenkamers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de internationale rekenkamergemeenschap spraken in een interview met Roel Janssen openlijk over hun werk als externe controleur van de overheid. Faiza Kefi (Tunesië), Josef Moser (Oostenrijk), Terence Nombembe (Zuid-Afrika), Heidi Mendoza (Filippijnen), Alar Karis (Estland), David Walker (VS), John Muwanga (Oeganda) en Abdulbasit Turki Saeed (Irak).

Hoe hebben zij kunnen realiseren wat zij voor ogen hadden? Hoe zij hebben bijgedragen aan de emancipatie en professionalisering van rekenkamers in kwetsbare staten? Over hun werk als controleur van de overheid, vaak tegen de verdrukking in en soms onder zeer moeilijke en gevaarlijke omstandigheden. Hun openlijke antwoorden geven een kijkje in de keuken van rekenkamers wereldwijd.

De acht (voormalig) hoofden van rekenkamers werden geïnterviewd ter gelegenheid van het afscheid van Saskia J. Stuiveling als president van de Algemene Rekenkamer. De interviews zijn gebundeld in het Engelstalige boek "The Art of Audit". De Algemene Rekenkamer werkt al jaren samen met rekenkamers in de hele wereld en vooral in landen met opkomende democratieën. Deze bundel is daar een uitvloeisel van en is bedoeld om meer bekendheid te geven aan de positie en het werk van rekenkamers.

Het is een Engelstalig boek, tevens als e-book verkrijgbaar.