Chinese letterkunde
Wilt Idema, Loyd Haft
Een inleiding
Chinese letterkunde
€ 49,95
ISBN:
9789053568422
Verschijningsdatum:
26-10-2005
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
404
Auteur:
Wilt Idema, Loyd Haft
Serie:
Chinese letterkunde
De Chinese cultuur mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Chinese films bereiken in Nederland een steeds omvangrijker publiek en ook de moderne Chinese literatuur, die sinds de jaren tachtig een grote bloei doormaakt, wordt door veel liefhebbers op de voet gevolgd.
Chinese Letterkunde behandelt de Chinese literatuur vanaf haar oorsprong tot de dag van vandaag. Dit historische overzicht wordt voorafgegaan door enkele inleidende hoofdstukken, waarin onder meer de Chinese taal en het Chinese schrift aan de orde komen, alsmede de traditionele Chinese wereldbeschouwing en de plaats van de literatuur in de Chinese maatschappij. Het historische overzicht wordt afgesloten met een uitvoerige bibliografie van vertalingen uit de Chinese literatuur. Het werk bevat te slotte een glossarium, waarin ook de Chinese karakters voor de gebruikte termen, namen en titels zijn opgenomen.
Chinese letterkunde biedt literatuurliefhebbers binnen het Nederlandse taalgebied een boeiend, betrouwbaar en up to date overzicht van de Chinese literatuurgeschiedenis.Voorheen verkrijgbaar met ISBN-10: 9053560688/ISBN-13: 9789053568422

Het Amsterdam Academic Archive is een initiatief van Amsterdam University Press. In de serie verschijnen (populair-)wetenschappelijke publicaties die niet meer leverbaar zijn, maar waarnaar nog wel vraag is in binnen- en buitenland.