Professor, bestaat God? - E-book
Peter Barthel
Professor, bestaat God?
€ 4,99
ISBN:
9789048535347
Verschijningsdatum:
22-02-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
ePub
Aantal paginas:
104
Auteur:
Peter Barthel
Professor, bestaat God?
In 2014 ontving de Rijksuniversiteit Groningen een brief van de 7-jarige Anco, met de vraag: ‘Bestaat God — kan de universiteit dat uitzoeken?’ Deze brief kwam terecht op het bureau van Peter Barthel, sterrenkundige aan dezelfde universiteit. Hij beantwoordde Anco’s vraag en verwerkte zijn antwoord in een lezing tijdens de Groningse Nacht van Kunst en Wetenschap. Enkele weken later werd de lezing gepubliceerd in Trouw, wat leidde tot een paar heftige reacties van andere wetenschappers, waaronder theologen.

Barthels heldere uiteenzetting van hoe hij als wetenschapper dagelijks bezig met het heelal en de nietigheid van de aarde aankijkt tegen God, religie en de rol van de kerk in onze moderne samenleving, kan velen inspireren.

Dat verhaal over God is een buitengewoon redelijk & verstandig verhaal. Daar kan ik mij wel een heel eind in vinden. - Maarten 't Hart Hoewel ik persoonlijk meer rijkdom vind in het Bijbelse spreken over het geheim van God, is het pleidooi van Barthel voor God-als-bezielende-Geest die appelleert om het goede te doen boeiend en waardevol. - Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch