Geliefd en gevaarlijk - E-book
Loubna Abidar, Marion van Renterghem
Het aangrijpende verhaal van Loubna Abidar
Geliefd en gevaarlijk
€ 5,99
ISBN:
9789048534968
Verschijningsdatum:
12-04-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
PDF
Aantal paginas:
124
Auteur:
Loubna Abidar, Marion van Renterghem
Geliefd en gevaarlijk
'In de hamman heeft het lichaam geen geheimen. Ik ben er helemaal naakt met mijn littekens. Mijn littekens zijn een open boek, een boek met pijnlijke klappen, een boek van mijn persoonlijke geschiedenis. Ik heb verschillende soorten littekens van alle mogelijke verwondingen die mij zijn aangedaan. Maar van alle littekens is er één, het meest pijnlijke, niet te zien. Eén dat zoveel meisjes in de Arabische moslimwereld dragen, waar mannen eisen dat hun vrouw bij het huwelijk maagd is. Van hen, maar ook van de vaders van de bruiden, een uiterst hypocriete eis.'

Geliefd en gevaarlijk vertelt het aangrijpende levensverhaal van de Marokkaanse actrice Loubna Abidar die meer wilde: dansen, acteren, maar ook ondernemen. Met hulp van haar moeder en veel strijd wist ze te realiseren wat ze jaren ambieerde. Maar voor haar omgeving bleef ze gevaarlijk.

Loubna Abidar heeft zich gedurende haar hele leven moeten ontworstelen aan de veelal gewelddadige mannen in haar leven. Ook haar rol in de fi lm Much Loved leidde tot een confrontatie. De film werd in Marokko verboden en Abidar ontvluchtte haar land nadat zij op straat in elkaar was geslagen.