De Tesla-revolutie - E-book
Rembrandt Koppelaar, Willem Middelkoop
Waarom de olie-industrie haar macht verliest
De Tesla-revolutie
€ 11,99
ISBN:
9789048531974
Verschijningsdatum:
27-03-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
PDF
Aantal paginas:
358
Auteur:
Rembrandt Koppelaar, Willem Middelkoop
De Tesla-revolutie
Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken komt tot nu toe uit de fossiele brandstoffen aardgas, aardolie en steenkool. Maar door het succes van onder andere zonne- en windenergie is er sprake van een nieuwe energierevolutie en zal de macht van oliegiganten minder worden. Het verkoopsucces van Tesla laat zien hoe snel de wereld verandert. Toch kunnen we nog lang niet zonder olie. De vraag naar het zwarte goud stijgt nu al 150 jaar. De olieconflicten en de geopolitieke spanningen zijn daarom nu groter dan ooit.

In De Tesla-revolutie gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap. In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel. Vragen als ‘Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto’s verkocht?’ en ‘Waarom raakt de goedkope olie op?’ komen aan de orde.

Willem Middelkoop werd bekend als marktcommentator voor RTL Z en DWDD. Als bestsellerauteur van onder andere De Big Reset (2014) en Als de dollar valt (2007) heeft hij bijna 150.000 boeken verkocht, in acht verschillende talen. Rembrandt Koppelaar is senior onderzoeker bij het Zwitserse Institute for Integrated Economic Research (IIER), waar hij energiestromen in economieën onderzoekt.

Bekijk hier een introductie door Willem Middelkoop waarin hij kort ingaat op enkele vragen uit het boek: