Understanding Culture - E-book
Babette Hellemans
A Handbook for Students in the Humanities
Understanding Culture
€ 24,99
ISBN:
9789048530090
Verschijningsdatum:
03-08-2017
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
PDF
Aantal paginas:
148
Auteur:
Babette Hellemans
Understanding Culture
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Paperback, ISBN 9789089649911):

Cultuur vormt het centrum van de geesteswetenschappen. Maar wat is het precies, waarom is het belangrijk en hoe is er over het begrip cultuur in de wetenschap gedacht en geschreven? Dit boek biedt een historisch perspectief op de variëteit van cultuur als veranderend fenomeen, waarin de interactie tussen natuur en cultuur een rode draad vormt. Belangrijke denkers in de geschiedenis, literatuur, beeldende kunst, film, antropologie, sociologie en psychologie komen aan bod. De introductie laat zien hoe wetenschappers vanaf de negentiende eeuw zich internationaal met het begrip 'cultuur' bezighouden.

Denken over Cultuur beschrijft het onderzoeksgebied binnen een internationale context en legt het ontstaan van verschillende onderzoekstradities uit. Het is daarmee geschikt voor studenten cultuurgeschiedenis, literatuurwetenschappen, mediastudies, algemene cultuurstudies en communicatiewetenschappen. Zowel benaderingen van beeldcultuur als de functie van taal komen aan bod.

Sleutelbegrippen zijn o.a. mentaliteitsgeschiedenis, psychoanalyse, Marxisme, linguïstisch structuralisme, gender, agency, de Zeitgeist, discours, antropologie, cultural analysis en actuele benaderingen van memorystudies.