De twintig boeken die ons denken veranderden - E-book
Casper Thomas
De twintig boeken die ons denken veranderden
€ 9,99
ISBN:
9789048529537
Verschijningsdatum:
20-05-2015
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
ePub
Aantal paginas:
208
Auteur:
Casper Thomas
De twintig boeken die ons denken veranderden
Het gebeurt heel af en toe. Er verschijnt een boek waarover iedereen het heeft en nog jaren napraat. Alles lijkt op zo'n moment samen te vallen: een schuivende tijdgeest, een scherpe denker die naar voren treedt en een hongerig publiek op zoek naar nieuwe inzichten.

In De twintig boeken die ons denken veranderden presenteren redacteuren en medewerkers van De Groene Amsterdammer de eigentijdse klassiekers die iedereen zou moeten kennen.

De twintig boeken die ons denken veranderden gaat bijvoorbeeld over The End of History and the Last Man van Francis Fukuyama, die een finale triomf van de liberale democratie voorspelde. Over Naomi Kleins No Logo, het handboek voor 'andersglobalisten' waarmee uiteindelijk reclamemakers aan de haal gingen. Over Edward Said die de westerse koloniale blik ontmaskerde in Orientalism. Over Le Deuxième Sexe van Simonec de Beauvoir, die het feminisme van een intellectuele grondslag voorzag. En over Richard Dawkins, die met The Selfish Gene mensen vertrouwd maakte met hun eigen genen.

De volgende auteurs leverden een bijdrage aan dit boek:
Hassan Bahara, Henri Beunders, Margreet Fogteloo, Koen Haegens, Chris van der Heijden, Rutger van der Hoeven, Marijn Kruk, Jelmer Mommers, Marja Pruis, Aukje van Roessel, Xandra Schutte, Casper Thomas, Joost de Vries en Niña Weijers

Klik hier voor de complete lijst met twintig boeken