De zin van muziek
Titel
De zin van muziek
Prijs
€ 11,99
ISBN
9789048519897
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
248
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Muziek
Ook beschikbaar als
Paperback - € 23,99
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Leo Samama

De zin van muziek

Veel mensen ervaren muziek als 'die andere taal', waar we woordeloos mee communiceren en die we in ontelbare vormen met ons meedragen. Maar wat is muziek? Wat betekent muziek voor de mens? Hoe gaan we er mee om? Hoe ontstaat het?

Vrijwel ons hele leven worden we omgeven door muziek. Van wiegeliedjes tot het draaiorgel op straat, van muziek in de lift, de supermarkt, de kledingzaak, de kapper en de tandarts tot muziek uit tal van persoonlijke speelapparaatjes, van muziek in de kerk tot het carillon over de stad, van de fanfare tot het stedelijke orkest. Op het voetbalveld en in het theater, en niet zelden tijdens geboorte en overlijden. We kunnen ons er nauwelijks voor afsluiten. En misschien willen we dat ook wel niet. Want muziek is voor bijna elke mens op aarde die 'andere' taal, waar we woordeloos mee communiceren en die we willens en wetens in tal van vormen met ons meedragen.

Maar wat is muziek? Wat betekent muziek voor de mens? Hoe gaan we ermee om? Hoe ontstaat muziek?

Leo Samama beantwoordt deze en vele andere vragen. Tegelijk wordt een beeld geschetst van de betekenis van muziek in ons bestaan, nu en vroeger.

-Leo Samama is componist en musicoloog. Hij was jarenlang docent aan het Utrechts Conservatorium en de Universiteit Utrecht, en was vervolgens als artistiek coördinator verbonden aan het Residentie Orkest en als directeur van het Nederlands Kamerkoor. Hij schreef eerder onder meer Alphons Diepenbrock (ISBN 978 90 8964 545 6).
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Leo Samama

Leo Samama is componist en musicoloog. Hij was jarenlang docent aan het Utrechts Conservatorium en de Universiteit Utrecht, en was vervolgens als artistiek coördinator verbonden aan het Residentie Orkest en als directeur van het Nederlands Kamerkoor. Hij schreef eerder onder meer Duizend jaar Britse muziek, Entartete Musik, Nederlandse muziek in de 20ste eeuw en Alphons Diepenbrock.